piątek, 9 listopada 2012

Naleśnikowa pizza! Mniam!


Dobry wieczór Państwu!

Do przygotowania ciasta naleśnikowego:
mleko (pół szklanki = jeden omlet)
jajko
odrobina soli
mąka (ilość? ciasto powinno mieć konsystencję kisielu)

Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do naszej miski wlewamy mleko, następna w kolejce jest mąka. Mieszamy. Dodajemy jajko i sól. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię.

Kroimy warzywa. Tak naprawdę, dowolne. Ja zdecydowałam się paprykę, pieczarki, kiełki rzodkiewki, oliwki. Warzywa wrzucamy na ciasto tak, by zatopiły się w cieście.
Omlet przerzucamy na drugą stronę. Ja w tym momencie trę na wierzch ser.
Jeszcze chwila, aż ser się rozpuści i omlet gotowy.
Na wierzch układam pokrojoną drobno sałatę wymieszaną z łyżką jogurtu naturalnego, odrobiną soli i wciśniętym ząbkiem czosnku.


1 komentarz: