niedziela, 18 listopada 2012

Kurczak w plastrach boczku!


Proste w przyrządzeniu, a przy tym bardzo smaczne :)

Myśląc o obiedzie dla dwojga, potrzebne będą następujące składniki:
– kurczak, dwa filety
– kilka plastrów boczku
– warzywa do wyboru, ja wybrałam słodką marchewkę oraz pietruszkę dla kontrastu
– tymianek
– ser camembert, jedno opakowanie
–kilka ząbków czosnku

Całe danie przygotowujemy w piekarniku. Na jednym sreberku układamy kawałki kurczaka zawiniętego w baczek, wcześniej przyprawionego solą, pieprzem, tymiankiem.
Warto dodać również kilka kropel oliwy, aby kurczak nie był suchy.

Na drugim sreberku układamy opruszone tymiankiem obrane warzywa. Ser camembert nadziewamy kawałkami czosnku, owijamy go wokół papierem śniadaniowym, aby podczas pieczenia w piekarniku nam się całkowicie nie rozpłynął. Dobrze jest to widoczne na zdjęciu.

Zarówno kurczak jak i warzywa nie powinny znajdować się w piekarniku dłużej niż 25 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz